Продължете към съдържанието

Pierre Chavin

Винарската къща „Pierre Chavin“ е основана от Fabien Gross и Mathilde Boulachin. Фабиен Грос е специалист в производството на добри вина. Той е родом от Елзас. Дядо му, при когото израства, има винарско имение и го научава на първите тънкости в занаята. Фабиен се запалва по лозарството и иска да навлезе в научните и биологичните аспекти на тази работа. За тази цел Фабиен започва да учи приложна биология, а по-късно и енология. След като завършва успешно това и още няколко обучения, той започва светкавична кариера във френската винарска индустрия. След няколко висши длъжности в големи френски винарски изби Фабиен иска да разработи собствено винарско имение. През 2010 г. мечтата му се превръща в реалност и той основава имението Villa Noria, където се фокусира върху производството на органични, екологично чисти вина. Там нашият лозар се запознава с Матилд Булахен, специалист по маркетинг, и заедно основават винарското имение Pierre Chavin. В Pierre Chavin Фабиен отговаря за купажирането на различните вина и за създаването на различни марки, всяка от които разказва своята собствена история.

Матилда е родом от Сезан в областта Шампан, така че и тя израства в свят, доминиран от виното. Затова и страстта към вината е силно застъпена в нея. Матилде бързо разбира, че в крайна сметка иска да работи във винарската индустрия, но първо иска да учи и да опознае света. След като придобива много дипломи в областта на продажбите и маркетинга, тя заминава да живее за известно време в САЩ, Испания и Скандинавия. Там става бранд мениджър в мултинационална компания за внос на вина и спиртни напитки. Връща се във Франция и през 2008 г. започва работа в Avina – агенция, която помага на винопроизводителите в областта на маркетинга и комуникацията. Малко по-късно основава заедно с Фабиен Грос компанията Pierre Chavin.

„Но какво да кажем за Пиер Шавин?“, Е, Пиер Шавин не съществува в действителност. Той е измислен от Фабиен и Матилда. Пиер, защото това е най-разпространеното име във Франция, Шавин, защото е вкусно и в него се появява думата „Vin“. В Pierre Chavin три стълба са от огромно значение: Модерни, органични и иновативни. Всяко вино, произведено от Pierre Chavin, отговаря на поне един от тези три критерия, а обикновено и на повече от един.

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Здравейте,

Въведете вашия емейл, за да получите 10% намаление от първата ви поръчка.