Традиционна Сангрия
Съставки
1 бутилка червено вино без алкохол 0,0% – Lussory Premium Red Tempranillo
Прясна праскова (2 единици)
Портокал (2 единици)
1 портокал да се превърне в сок.
1 портокал за нарязване, с кората.
Малък лимон (1 бр.) за превръщане в сок.
Ябълка (1 единица)
Пръчка канела (½)
Захар (30 гр.) *незадължителна съставка
Кубчета лед.
Разтворете захарта в 75 ml гореща вода, за да се получи сироп. Това ще й помогне да се разтвори във виното. (Оставете настрана и оставете да се охлади.)
Поставете виното Lussory Premium Red Tempranillo, сиропа и сока от един портокал в съд. Разбъркайте, докато се смесят добре.
Обелете прасковите и ябълката и ги нарежете на малки квадратчета. Нарежете необеления портокал на полумесеци.
Добавете всички плодови парчета в съда с виното.
Добавете лимоновия сок + пръчицата канела.
Оставете цялата смес да престои поне 2 часа. За предпочитане в хладилника.
Сервирайте сангрията в прозрачна кана, пълна с кубчета лед. Гарнирайте с портокалова кора.